Forberedelse: 30 minutter
Tilberedning: 20-30 minutter
Lækkert smagfyldt rosmarin brød.
Denne opskrift giver 2 brød. Som alternativ kan man komme dejen i små 10cm springforme og bruge dem som rustikke burgerboller.
Ingredienser
50 g gær eller 25 g tørgær
2 tsk. salt
7 dl. lunkent vand
0,75 dl. Olivenolie
600 g hvedemel
- Opløs gæren i vandet, tilsæt salt og olie og bland rør det godt sammen til alt er opløst.
- Rør lidt af melet i ad gangen med et piskeris (dét med træ håndtag).
- Lad den hæve i 20 min til en time i skålen.
- Kom bagepapir i bunden af to springforme og smør dem med olie (smør siden godt)
- Hæld halvdelen i hver form, og sørg for det går ud til kanterne.
- Dæk dem til med et tørt viskestykke og lad hæve i ca. en halv time.
- Dryp olivenolie på og drys med salt og rosmarin.
- Bag ved 250 grader i alm. ovn i ca. 20-30 min indtil det er gyldent i overfladen og lyder hult hvis du slår på det med en ske.
- Tag brødet ud af springformene (og fjern bundene), og lad dem hvile i mindst 10 min på en rist