Forberedelse: 5 min
Tilberedning: 15 min
Lækker og blød panna cotta, der ikke er helt så tung som mange andre.
Denne opskrift giver 4 glas.
Ingredienser
375 ml piskefløde (38%)
125 ml minimælk
1 vaniljestang
5 spsk. sukker
2 blad husblas
12 friske hindbær
1 håndfuld pistacienødder uden skal
40 g mørk chokolade
Panna cottaen
- Varm langsomt fløde og mælk op i en gryde.
- Læg husblassen i blød i koldt vand.
- Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Tilsæt sukker, vaniljekorn og resterne af stangen, og lad det koge ved svag varme uden låg i 15 minutter. Rør i gryden med jævne mellemrum.
- Fjern gryden fra varmen, og smelt husblassen over et vandbad.
- Fjern vaniljestangen fra cremen og hæld den gennem en si i en skål.
- Tilsæt husblassen til fløden under omrøring. Tip: rør ikke for hurtigt da dette kan skabe luftbobler.
- Hæld cremen i 4 glas. Stil dem tildækket i køleskabet i mindst 4 timer, eller til de har sat sig. Dette kan med fordel gøres dagen før servering.
Servering
- Skyl de friske hindbær, og lad dem dryppe af
- Hak de salte pistacienødder, og kom dem på en kold pande.
- Rist nu nødderne ved middel varme til de begynder at tage lidt farve. Tilsæt salt hvis ikke de er saltede i forvejen. Lad derefter nødderne køle ned.
- Hak den mørke chokolade fint.
- Kom nu 3 hindbær på toppen af hvert glas panna cotta, og drys lidt af de ristede pistacienødder og chokoladen over.