Forberedelse: 5 min
Tilberedning: 15 min

Lækker og blød panna cotta, der ikke er helt så tung som mange andre.

Denne opskrift giver 4 glas.

Ingredienser

375 ml piskefløde (38%)
125 ml minimælk
1 vaniljestang
5 spsk. sukker
2 blad husblas
12 friske hindbær
1 håndfuld pistacienødder uden skal
40 g mørk chokolade  

 

Panna cottaen

  1. Varm langsomt fløde og mælk op i en gryde.
  2. Læg husblassen i blød i koldt vand.
  3. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Tilsæt sukker, vaniljekorn og resterne af stangen, og lad det koge ved svag varme uden låg i 15 minutter. Rør i gryden med jævne mellemrum.
  4. Fjern gryden fra varmen, og smelt husblassen over et vandbad.
  5. Fjern vaniljestangen fra cremen og hæld den gennem en si i en skål.
  6. Tilsæt husblassen til fløden under omrøring. Tip: rør ikke for hurtigt da dette kan skabe luftbobler.
  7. Hæld cremen i 4 glas. Stil dem tildækket i køleskabet i mindst 4 timer, eller til de har sat sig. Dette kan med fordel gøres dagen før servering.

 

Servering

  1. Skyl de friske hindbær, og lad dem dryppe af
  2. Hak de salte pistacienødder, og kom dem på en kold pande.
  3. Rist nu nødderne ved middel varme til de begynder at tage lidt farve. Tilsæt salt hvis ikke de er saltede i forvejen. Lad derefter nødderne køle ned.
  4. Hak den mørke chokolade fint.
  5. Kom nu 3 hindbær på toppen af hvert glas panna cotta, og drys lidt af de ristede pistacienødder og chokoladen over.

Kommentarer

kommentarer

Post Navigation