Forberedelse: 10
Tilberedning: 17
Lækker, hurtig og smagfuld vegetar pastaret med cherrytomater og burrata

Denne opskrift giver 2 store portioner.

Ingredienser

1 skalotteløg (ca. 40 g)
200 g cherrytomater (ca. 20 stk. – Sørg for at det er tomater med masser af smag, jeg er f.eks. vil med “Dulcita” der kan fås i Super Brugsen eller Kvickly)
3 spsk smør
4 spsk olivenolie
250 g pasta (Jeg bruger typen “radiatori”, men skruer, rigatoni, farfalle eller andre der er gode til at holde på sovs virker også fint)
140 g tomatpuré
1 tsk sambal oelek chili souce
3 fed hvidløg
1 tsk sukker
40 g Parmagiano Reggiano (Anden “parmasan ost” kan også benyttes)
300 g burrata (1 ”klump”)

 

Forberedelse

  1. Bring en gryde med saltet vand i kog (til pastaen).
  2. Skyl cherrytomaterne.
  3. Hak skallotteløg fint
  4. Pres eller hak hvidløget fint
  5. Riv parmasan osten og sæt den til side

 

Fremgangsmetode

  1. Kom pasta i gryden og kog i 8,5 minut, eller til næstne før de er færdige. Herefter hældes vandet fra, og de sættes til side – men sørg for at gem mindst 3 dl pastavand til senere brug! Kom evt. en lille smule olivenolie i den drænede pasta, så de ikke klistrer sammen mens de venter på resten af retten.
  2. Kom olivenolie og smør i en sauterpande (eller anden pange med tilhørrende låg) og varm op, uden låg, ved middelhøj varme, til smøren begynder at simre.
  3. Steg skallotteløg i ca. 3-4 minutter, indtil de er blevet gennemsigtige.
  4. Tilføje tomatpuré, sambal oelek, hvidløg og supper og skru ned på middel varme. Steg i 5 minutter. Sørg for at røre fra tid til anden.
  5. Tilføj cherrytomaterne og skru ned på lav varme. Steg nu tomaterne og sovsen under låg i 4 minutter. Sørg for at røre fra tid til anden.
  6. Brug bagsiden af en grydeske til at knuse/mase cherrytomaterne imod pandens kant så saften kommer ud af dem. (Er tomaterne stadig for hårde, kan du lade dem stege lidt længere under låg).
  7. Skru op til middel varme og tilføj nu skiftevis pastavand og den friskrevne Parmagiano Reggiano lidt ad gangen under omrøring, så osten kan blive opløst og de til sammen danner en cremet sauce. Smag til med salt og peber.
  8. Når al pastavandet og osten er tilføjet, og saucen har samlet sig, skal den simre i 1-2 minutter til dne har tyknet lidt. Tilføj nu pastaen og bland sammen. Justér evt. med mere salt og peber hvis nødvendig.

 

Servering

  1. Fordel pastaen i dybe tallerkener.
  2. Læg en halv klump buratta oven på hver tallerken og brug dine fingre til at åbne den op. (Pas på når du brækker den over / skærer den, da midten er flydende).

    I stedet for buratta kan man også sagtens bruge frisk mozarella. Brug da en hel klump pr. tallerken.
  3. Dryp lidt oliven olie på osten, og drys med list salt og peber. Tilføj evt. lidt frisk basilikum på retten for pyntens skyld.

Kommentarer

kommentarer

Post Navigation