Forberedelse: 15 min
Tilberedning: 20 min
139 kcal pr. bun
Lækre, sprøde og super simple boller.

Denne opskrift giver 20 boller. Men man kan med fordel også lave dem til flutes. Drys da med lidt groft salt inden bagning.

Ingredienser

4 g tørgær
10 g salt
7 dl. Koldt vand
700 g hvedemel (hav ca. 50 g ekstra ved siden af)

Dejen:

  1. Opløs gæren i det kolde vand, og bland da salten i.
  2. Si, og rør, nu de 700 g mel i af et par omgange.
  3. Rør nu de ekstra 50 g lidt af gangen til dejen har opnået en konsistens hvor den ville være svær at røre ud med en ske, men ikke umulig.
  4. Dæk nu skålen til med plast film og sæt i køleskabet natten over. Dejen kan holde sig i køleskabet i 5 dage.

 

Bagning af bollerne:

  1. Forvarm ovnen på varmluft til den højeste temperatur den kan (gerne 250-300c).
  2. Kom klatter af dej op på en bageplade dækket med bagepapir så det matcher det antal boller du ønsker at bage. Man kan med fordel bruge to skeer dyppet i koldt vand til det.
  3. Lav et kryds i midten af bollerne. Her hjælper det med en meget skarp kniv, evt. Kan kniven duppes med lidt olivenolie for at gøre dejen ikke hænger så meget fast.
  4. Bag bollerne 5 minutter midt i ovnen på den høje temperatur.
  5. Sænk nu temperaturen til 210c og bag dem nu i 15-20 minutter til de er sprøde og let gyldne.

Bollerne egner sig rigtig fint til at blive frosset ned, for så senere at blive genopvarmet i en ovn. 

Kommentarer

kommentarer

Post Navigation